Sommartips del 7: Vad tar du med dig från veckan?

Sommartips del 7: Vad tar du med dig från veckan?

Att dela med sig av de stunder du uppskattat, stora som små, kan vara ett sätt att öka ditt välbefinnande. Ariel på Elsa tipsar och berättar. 

Mitt bästa sommartips till dig, och kanske ett tips som du kan använda varje säsong, är att vara i kontakt med dina närmaste och käraste och dela dina finaste upplevelser med dem varje vecka. 

Genom att ge plats åt positiva tankar och upplevelser i din hjärna och genom att bygga upp känslan av att redan vara glad, älskad och rofylld - behöver du inte söka efter dessa känslor genom externa ting. Ditt välbefinnande kommer att bli alltmer ovillkorligt, mindre beroende av yttre förhållanden exempelvis om din partner är trevlig eller inte, eller om du har en bra dag på jobbet eller inte.

Att uppleva att dina grundläggande mänskliga behov i grund och botten är uppfyllda kommer på sikt leda till att du upplever  att det inte finns någon grund för det begär och konsumerande som leder till lidande och skada för dig själv och andra.