Vetenskapliga livsstilsråd på webben!

Vetenskapliga livsstilsråd på webben!

På sundkurs.se kan du dyka ner i de vetenskapligt grundade livsstilsråden. Klicka runt, läs och lyssna till smarta tips och inspireras av recept eller lär dig mer om fysisk aktivitet, kost, stress och sömn.  

Elsa vill tipsa om Sundkurs.se som är skapat av professor Mai-Lis Hellenius tillsammans med forskare och dietister från Karolinska universitetet med stöd av Hjärt-och Lungfonden. Sundkurs är en faktabaserad webbsida med forskning och livsstilsråd för att lättare kunna leva ett hälsosamt liv. Fokusområden är mat, motion, sömn, stress, alkohol och rökning. Sundkurs är till för att ge ökad kunskap och att praktiskt inspirera - på ett enkelt sätt. Du kan kika in allt från livsstilskurser i form av videoföreläsningar till recept på goda och hälsosamma maträtter. 

Klicka vidare in till Sundkurs.se här

Mumsiga musslor! 

Du kan bland annat hitta recept på hur du lagar goda Moules marinières! – kokta blåmusslor. Visste du till exempel att blåmusslor innehåller massa bra Omega 3, selen och zink och många andra ämnen som vi har svårt att få i oss från andra livsmedel? Blåmusslor är också ett klimatsmart alternativ på tallriken. Läs vårt inlägg om ny aktuell forskning om just blåmusslor och RA här.

sundkurs-musslor

Vill du läsa mer om Mai-Lis Hellenius och hennes forskning? Karolinska Institutet har gjort ett forskarporträtt som du kan läsa. Klicka här.