Sommartips del 5: Uppe med tuppen – bonus för hela dagen

Sommartips del 5: Uppe med tuppen – bonus för hela dagen

Smyg ut och nyttja tidiga sommarmorgnar med naturen som energikälla. Anna och Sofia från Elsa delar med sig av hur de laddar upp och får bonustid då många andra fortfarande slumrar. 

Anna: Gå upp tidigt på morgonen i alla fall en gång under semestern, och promenera/spring och njut av naturen (eller vad din omgivning bjuder) innan andra – eller ens någon annan – är ute! Efter lite fysisk aktivitet, runda av morgonen med frukost utomhus. Morgon-lugnet följer mig resten av dagen.

Sofia: Under min sommarsemester så går jag upp lite extra tidigt några mornar, gör en picknickkorg med en extra god och lyxig frukost, cyklar eller går till skogen och sen plockar jag blåbär en stund (brukar oftast inte bli så länge) men jag brukar ha som målsättning att plocka en liter innan jag äter frukosten, och några av blåbären. Otroligt härligt för både kropp och knopp att vandra i skogen och njuta av en god insats och en ljuvlig skogs frukost. Blåbären blir till kaka eller så fryser jag in dem och tänker tillbaka på skogsturen när jag äter dem ett halvår senare.

IMG 8538

Från en av Sofias morgonpromenader - inklusive blåbärsskörden!

A84DC347-D014-4630-84D0-F2B1EECE2A02 1 105 c

Resultatet från Sofias blåbärsskörd: blåbärspaj!