Logga regelbundet – må bättre!

Logga regelbundet – må bättre!

Vad är egentligen vitsen med att logga hur du mår? Faktum är att en regelbunden loggning kan förbättra förutsättningarna för en fungerande vardag och en tillvaro där du mår bra. Loggning är ett utmärkt exempel på en liten insats med goda chanser att generera en stor vinst.

Det tar någon minut om dagen. Det kan kännas lite enformigt. Kanske rentav trist. Men genom att regelbundet logga hur du mår gör du dig själv en jättetjänst. Vi vet alla hur svårt det kan vara att besvara frågan om hur du mådde förra året vid den här tiden, eller för den delen för tre månader sedan. Hur pass mycket besvär med lederna hade du då? Var var det värst? Och hur var det egentligen med tröttheten? 

Genom att logga hur du mår i Elsa-appen hjälper du dig själv att kunna se tillbaka på ditt mående. Många och täta loggningstillfällen gör också att du med tiden kan se mönster och dra slutsatser till exempel kring medicinering och motion. 

Och när du hjälper dig själv på detta sätt hjälper du också din läkare med den allra bästa och värdefullaste information. Istället för att ”du känner att dina symtom förändrats”, kan du svart på vitt visa upp tydlig statistik i mötet med läkaren. Detta ger ett betydligt bättre utgångsläge för er att tillsammans diskutera medicinering och annan typ av hjälp, vilket i sin tur förbättrar förutsättningarna för dig att må bättre.

Tänk på att du faktiskt är den enda som sitter på den här betydelsefulla informationen. Det är därmed bara du själv som kan förvalta den och se till att den kommer till användning. 

Var snäll mot dig själv. Ta den där minuten och logga din dag. Du är värd din egen databas!